Інформаційні матеріали

  • Прес-служба

Критерії зупинення реєстрації податкових накладних потребують удосконалення

Критерії зупинення реєстрації податкових накладних потребують удосконалення

Учасники наради, зокрема зазначили, що нові зміни до Постанови Кабінету Міністрів України № 117 від 21.02.2018 р., які набрали чинності 11 травня 2019 р., погіршують ситуацію з реєстрацією податкових накладних платниками ПДВ.

Серед найболючіших питань — появи нової «відсікаючої» ознаки, за якою платник не підпадає під блокування: понад 20 тис. сплати ПДВ при обсязі постачання до 500 тис. грн. Це щонайменше 4% податкового навантаження та посилення тиску на малий бізнес.

Нововведенням також є те, що рішення комісії центрального рівня щодо відмови в реєстрації податкової накладної може бути оскаржено лише в судовому порядку, що робить неможливим адміністративне оскарження рішень комісії при центральному апараті.

«Ми започатковували систему для того, щоб мати справжні механізми боротьби з махінаціями у сфері сплати податків. І в майбутньому країна прийде до того, що будь-яка накладна при здійсненні господарської операції буде фіксуватися виключно в електронному реєстрі. Але при впровадженні подібних новацій слід бути обережними, не намагатися за рахунок реального малого бізнесу вирішити всі «світові» проблеми», — закликала Голова Комітету представників ДФС.

Учасники зустрічі домовилися протягом тижня розглянути варіанти удосконалення нових змін до критеріїв зупинення реєстрації податкових накладних таким чином, щоб малий бізнес не потерпав через їх застосування.

Прес-служба Голови Комітету з питань податкової та митної політики

Ніна Южаніна

  • Перегляди: 1190

Читайте також: