Інформаційні матеріали

  • Прес-служба

Майже «ювілей»

Державна служба зайнятості повідомила, що видала близько 50 тис. направлень на виконання суспільно корисних робіт, а на оплату за їх виконання спрямовано 305 млн грн.

За інформацією служби, станом на 4 вересня 2023 року починаючи з 1 жовтня минулого року, участь у суспільно корисних роботах взяли 49 927 українців із 19 областей.

Найбільше направлень на роботу було видано у Харківській (9 502), Полтавській (7 461), Донецькій (5 845), Київській (5 413) та Чернігівській (5 365) областях.

Нагадаю: «Армія відновлення» – залучення безробітних до суспільно корисних робіт з мінімальною оплатою (від 6700 грн).

Так назвали нібито урядовий проєкт зі стимулювання створення робочих місць, започаткований восени минулого року, хоча красиво звучить тут лише назва.

Насправді це не ноу-хау уряду.

Правові та організаційні засади залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, а також питання соціального захисту працездатних осіб, що залучаються до їх виконання, визначені статтею 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» та  Порядком залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 р. (!!) № 753.

Із кожною із залучених до робіт осіб повинен укладатися строковий трудовий договір, на них поширюються вимоги законодавства у сфері охорони праці і ця робота повинна оплачуватися в розмірі не нижчому за розмір мінімальної зарплати.

Варто також врахувати, що людині, яка отрмала статус безробітної, протягом перших 30 днів у центрі зайнятості шукають роботу за фахом.

Якщо не знайшли – можуть залучити до суспільно корисних робіт.

Перепрошую, до «Армії відновлення», яка виявилася не чим іншим, як окозамилюванням.

Ніна Южаніна

  • Перегляди: 214

Читайте також: