Інформаційні матеріали

  • Прес-служба

Ніна Южаніна – Томашу Фіалі: «НБФБ абсолютно відповідає уявленням бізнесу»

Ніна Южаніна – Томашу Фіалі: «НБФБ абсолютно відповідає уявленням бізнесу»

Н. Южаніна відмітила, що законопроект «Про НБФБ» представлено вже понад півтори тисячі представників бізнесу та громадськості, які зрозумівши суть концепції, за якою працюватиме НБФБ, не лише надали позитивну оцінку цій законодавчій ініціативі, а й долучилися до її вдосконалення – надали свої зауваження, пропозиції та листи на підтримку її прийняття.

«Позитивне ставлення до НБФБ обумовлено тим, що створення єдиного правоохоронного органу з протидії економічним злочинам надасть змогу ліквідувати Податкову міліцію та економічні підрозділи Нацполіції та СБУ, котрі увесь час пригнічували підприємництво в Україні. Початок роботи НБФБ покладе край практиці втручання в діяльність бізнесу, а розслідування систем організації злочинів проводитимуться шляхом вивчення та аналізу інформації», – підкреслила народний депутат у листі.

На її переконання, такий підхід сприятиме утворенню прозорого конкурентного бізнес-середовища та сприятливого інвестиційного клімату, при цьому злочинні схеми в сфері витрачання бюджетних коштів будуть максимально мінімізовані.
Южаніна зауважила, що представники «Драгон Капітал» також брали участь в обговоренні законопроекту, однак на відміну від інших членів бізнес-спільноти, жодних пропозиції до законопроекту не надали. При цьому зауваження, надані членами Європейської бізнес-асоціації, до складу якої входить зазначена компанія, були враховані при остаточній редакції проекту Закону перед реєстрацією.

З огляду на це Голова Комітету закликала чеського бізнесмена не вводити громадськість в оману і не підігрувати дешевим політиканам, вдаючись до критики заради критики, а поставитися до розгляду законопроекту «Про НБФБ» неупереджено.
«Авторський колектив законопроекту завжди відкритий для предметного діалогу, конструктивних зауважень та експертних порад щодо вдосконалення тексту проекту Закону. Запрошуємо Вас долучитись до роботи, адже лише спільними зусиллями ми зможемо захистити український бізнес та дати поштовх розвитку української економіки», – зазначила вона насамкінець листа.

   

Прес-служба Голови Комітету з питань податкової та митної політики

южаніна, Ніна Южаніна

  • Перегляди: 2114

Читайте також: