Інформаційні матеріали

  • Прес-служба

«Нульова декларація» – не амністія

«Нульова декларація» – не амністія

«Нульова» декларація – в жодному разі не амністія, а точка відліку для того, щоб держава почала контролювати всі доходи, які отримує резидент України, у тому числі за кордоном», – наголосила народний депутат.

За її словами, сьогодні багато українців мають кошти на рахунках в іноземних банках за межами України, а також є власниками повністю або співвласниками (частково) підприємств за кордоном без відповідної ліцензії на те.

«Якщо, наприклад, кінцевим бенефіціаром коштів на Кіпрі є українець – давайте розвернемо ці гроші в Україну», – підкреслила Н. Южаніна.

Оскільки боротьба з розмиванням податкової бази нині ведеться в глобальному масштабі – поширюється обмін інформацією між державами, належні відомості надходитимуть і в Україну, «нульова декларація» – остання можливість для громадян України задекларувати свої активи, як на території України, так і за її межами.

«Нині в комітеті є готовий законопроект з тим баченням, що було в нас 1,5 року тому. Відпрацьовуються додаткові пропозиції, для цього при Національному банку України створено робочу групу. Днями спільно з експертами ми плануємо розглянути всі можливі моделі впровадження цієї системи», – підсумувала вона.

Прес-служба Голови Комітету з питань податкової та митної політики

Ніна Южаніна

  • Перегляди: 820

Читайте також: