Інформаційні матеріали

  • Прес-служба

Результати впровадження «митного безвізу» за 11 місяців

За 11 місяців «митного безвізу» оформлено більше 19 тис. транзитних декларацій у системі NCTS (New Computerized Transit System).

Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Загальна кількість переміщень з України за 11 місяців склала 15 725.

У серпні 2023 року в країнах – учасницях Конвенції про процедуру спільного транзиту було завершено 3 362 переміщення, розпочатих в Україні.

З початку міжнародного застосування NCTS по 3430 деклараціях спільного транзиту товари були успішно доставлені до митниць призначення на митній території України.

Кількість таких декларацій у серпні 2023 року склала 777.

Станом на кінець серпня 2023 року підприємствам надано 72 авторизації на застосування транзитних спрощень.

На одному із засідань профільного комітету ВР керівництво ДМС заслуховували з цього питання, і відповідні доручення у службі мали виконати в серпні (про що я писала тут).

28.08.2023 р. ДМС надіслала звіт про вжиті заходи.

Серед них:

— погоджено з Мінфіном внесення змін до структури апарату Держмитслужби, якими передбачено створення окремого підрозділу з питань авторизацій на застосування спрощень;

— проведено круглий стіл з питань практичної реалізації заходів щодо надання підприємствам статусу авторизованого економічного оператора, авторизацій на застосування спрощень;

— узгоджено з Мінінфраструктури алгоритм дій щодо пріоритетного пропуску через митний кордон України товарів, що переміщуються на умовах Конвенції про процедуру спільного транзиту.

Сподіваюся, ці заходи вже незабаром дадуть результат.

Ну, а поки що у впровадженні транзитних спрощень спостерігається така ж сама динаміка, що й була: ± 4 тис. декларацій щомісяця.

Ніна Южаніна

  • Перегляди: 161

Читайте також: