Інформаційні матеріали

  • Прес-служба

«Влада завинила бізнесу», – Н. Южаніна

«Влада завинила бізнесу», – Н. Южаніна

Такі акценти зробила Голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в ході інтерв’ю на телеканалі «Прямий».

За її словами, нині існуюча податкова міліція створила систему тиску на платників податків, аналогу якої немає в жодній країні світу. Саме тому її конче потрібно ліквідовувати, а натомість створювати єдиний орган, що перебере на себе її функції, а також підслідність в сфері економічних злочинів підрозділів Нацполіції та СБУ.

«Створивши Національне бюро фінансової безпеки України, ми усунемо безкінечні прискіпування до підприємців з боку всіх трьох правоохоронних органів. З його створенням щонайменше півтора року бізнес буде поза пильною увагою і позбавиться тиску, який здійснювався на нього в останні роки. Всі справи, котрі сьогодні розслідуються, мають бути закінчені органами, що їх порушили у чітко визначений термін – не більше 6 місяців. Нові кримінальні провадження, зокрема щодо несплати податків, можуть бути розпочаті не раніше ніж за рік-півтора і лише після узгодження донарахованих за актами перевірок сум податків, після проходження всіх етапів оскарження – як адміністративного, так і судового», – наголосила Н. Южаніна.

На її переконання, лише за таких умов українські підприємства зможуть розвиватися і нарощувати обсяги виробництва, у той час, як неприйняття таких необхідних і довгоочікуваних вже багато років змін, призведе до втрати довіри бізнесу до влади.

«Невведення податку на виведений капітал вже стало найбільшим розчаруванням малих і середніх підприємців, а тому потрібно наполегливо працювати з МВФ та доводити необхідність прийняття законопроекту про податок на виведений капітал. В іншому випадку – уряд має запропонувати альтернативні інструменти задля стимулювання розвитку економіки України», – підсумувала народний депутат.

Прес-служба Голови Комітету з питань податкової та митної політики

южаніна, Ніна Южаніна

  • Перегляди: 701

Читайте також: