Виступи у ЗМІ

  • Прес-служба

Прийняття «ресурсного закону» погіршить інвестклімат і змусить підприємців тікати з країни,— Южаніна Джерело: https://censor.net/ua/n3303215

Прийняття «ресурсного закону» погіршить інвестклімат і змусить підприємців тікати з країни,— Южаніна Джерело: https://censor.net/ua/n3303215

«Обозреватель», 03.12.2021. Верховна Рада сподівається отримати гроші до бюджету, підвищивши ренту на видобуток залізної руди. Монобільшості вдалося ухвалити закон № 5600, хоча не всі представники парламенту схвалюють подібні турбозаходи. Однією з причин є те, що на адаптацію до нових правил бізнесу відвели менш як місяць – хоча закон гарантує, що такі нововведення мають впроваджуватися мінімум за пів року. Крім того, деякі нардепи застерігають, що в боротьбі з нібито надприбутками бізнесу влада взагалі може загнати галузь «у мінус».

Про це йдеться в сюжеті «5 каналу». За словами нардепки Ніни Южаніної, ухвалений закон виштовхує вітчизняних видобувників з ринку металургії.

«Ця формула не є справедливою. Вона точно не про економічне зростання для цих компаній і точно не про зростання надходжень в бюджет. Ми наших видобувників взагалі виштовхуємо з ринку, вони стають неконкурентними», – каже народна обраниця Ніна Южаніна.

Все відбувається на фоні падіння цін і на руду, і на готову металопродукцію, акцентують фахівці. При цьому вони не виключають, що в разі нових обмежень через пандемію попит і ціни продовжать котитися донизу, тож на приплив валюти від металургійної галузі в найближчі пів року надто розраховувати не варто.

Ніна Южаніна

  • Перегляди: 179

Читайте також: