Виступи у ЗМІ

  • Прес-служба

Южаніна: Немає різниці, хто буде міністром економіки в уряді Зеленського, який просуває антипідприємницький закон 5600

Южаніна: Немає різниці, хто буде міністром економіки в уряді Зеленського, який просуває антипідприємницький закон 5600

03.11.2021, News UA. Заміна міністра економіки в уряді Зеленського нічого не дасть для підприємців, адже влада має намір ухвалити скандальний «ресурсний» закон 5600, проти якого виступає малий, середній та крупний бізнес. Про це сказала народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна, коментуючи звільнення Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економіки України Олексія Любченка.

Вона зауважила, що відставка міністра є своєрідним бумерангом за те, що він жодним чином не захистив інтереси суб’єктів економічної діяльності.

«Всім відомо, що за «законом бумерангу» як добрі, так і погані справи повертаються їх власникам. І в цьому випадку саме Олексій Миколайович отримав бумеранг, яким для нього став антипідприємницький проект закону 5600. Проти якого виступають абсолютно всі бізнес-асоціації і всі підприємці», – додала вона.

Депутатка зазначила, що ще коли Олексій Любченко був претендентом на посаду міністра економіки, вона закликала його втрутитися і проявити свою позицію, він мав би стати надійним захисником українського бізнесу.

«Але цього не сталося, і жодного разу ми не чули від нього особисто позиції щодо 5600, ми не чули його висловлювань хоча би щодо шкідливості окремих норм. Тобто він не знайшов в собі сил і можливостей хоча б якусь проявити ініціативу і зробити заяву», – наголосила Ніна Южаніна.

«І, звісно, сьогодні до нього повернулась бумерангом його безвідповідальність і відсутність якоїсь позиції», – констатувала вона.

«Якщо він не здатен реагувати на виклики – повинен йти у відставку. Але чи буде йому достойна заміна? Тут велике питання», – зауважила Ніна Южаніна.

Ніна Южаніна

  • Перегляди: 186

Читайте також: