Інформаційні матеріали

  • Прес-служба

Проект податкової реформи вноситься в Раду

Проект податкової реформи вноситься в Раду
www.peacekeeper.ru


«Це не моя реформа, це не мій кінцевий варіант, це – варіант, напрацьований спільною робочою групою», – підкреслила голова комітету в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Вона уточнила, що представник Мінфіну після другого засідання групи перестала брати участь у її роботі.

Южаніна зазначила, що пропонована податкова реформа істотно радикальніша, ніж розроблений Міністерством фінансів варіант, і це єдино можливий варіант, щоб вивести український бізнес із тіні й залучити у країну нові інвестиції.

Зокрема, документ передбачає зниження податку на доходи фізичних осіб до 10%, податку на додану вартість – до 15%, єдиного соціального внеску – до 20%, а також перехід до податку на розподілений прибуток за ставкою 15%.

Щодо спрощеної системи оподаткування, проект передбачає збереження без змін базових елементів в 1-й і 2-й групах і зниження максимального річного обороту у 3-й групі з 20 млн грн до 5 млн грн із підвищенням ставки податку з 4% до 10% упродовж трьох років: на 2 процентних пункти щорічно. Критеріями віднесення до 4-ї групи для сільгоспвиробників пропонуються річний оборот до 100 млн грн і площа земель в обробітку до 100 млн грн.

Южаніна відкинула звинувачення в тому, що цей проект є популістським. Вона зазначила, що її автори зроблять усі зусилля, щоб переконати Міжнародний валютний фонд (МВФ) та інших міжнародних партнерів України в реалістичності детінізації економіки у відповідь на таку податкову реформу. Зокрема, перша така зустріч із представниками МВФ запланована вже на середу.

Глава комітету повідомила, що ініціатори цієї реформи пропонують прийняти її ще до кінця цього року, щоб будувати держбюджет-2016 на її базі.

Forbes Україна за матерiалами Интерфакс-Украина

южаніна, податкова реформа

  • Перегляди: 663

Читайте також: