Інформаційні матеріали

  • Super User

Профільний комітет підтримав відновлення дії спецрежиму з ПДВ для аграріїв

Профільний комітет підтримав відновлення дії спецрежиму з ПДВ для аграріїв

Парламентський комітет з питань податкової та митної політики рекомендував до прийняття в першому читанні законопроект № 3851–1 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість, у тому числі сільгосптоваровиробників».

Документ передбачає можливість врегулювання ситуації в сфері оподаткування ПДВ в аграрному секторі та відновлення дії спецрежиму з ПДВ, який діяв до 1 січня 2016 року. Крім того, пропонується введення мораторію на скасування спецрежиму до 2020 року.

За рішення рекомендувати законопроект до першого читання проголосували 20 депутатів-членів комітету.

У той же час комітет відмовився підтримати пропозицію голови комітету Ніни Южаніної протягом двох тижнів розробити новий варіант змін до Податкового кодексу. Ними передбачалося врахувати інтереси малих фермерів, для яких дія спецрежиму могло б діяти в повному обсязі до внесених в кінці року змін, а середні і великі сільгоспвиробники отримували б відшкодування ПДВ без застосування спецрежиму.

Нагадаємо, з 1 січня діють прийняті Радою зміни в податкове законодавство, якими частково скасовується спецрежим для аграріїв. Йдеться про три варіанти збереження пільгового механізму: виробники зернових та інших технічних культур будуть залишати на своїх власних рахунках 15% податку, 85% — платити в бюджет; інші сільгоспвиробники за винятком молока та великої рогатої худоби (ВРХ) будуть працювати по пропорції 80/20 відповідно; ВРХ і молоко — 50/50 відповідно.

южаніна, пдв

  • Перегляди: 787

Читайте також: