Інформаційні матеріали

  • Прес-служба

Про компроміс із Мінфіном у питанні податкової реформи говорити зарано

Про компроміс із Мінфіном у питанні податкової реформи говорити зарано

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook голова Комітету Ніна Южаніна: «Так званий компромісний варіант, анонсований Міністерством фінансів, немає нічого спільного з компромісом у моєму розумінні. Принципові для нас речі мають бути збережені — це податок на розподілений прибуток та ПДФО не вище 10% (навіть якщо буде пропонуватися його поступове зниження протягом 2016 року)».

Так народний депутат відреагувала на заяву міністра фінансів Наталії Яресько щодо того, що завтра на Національній раді реформ буде оприлюднено компроміс, якого народні депутати та урядовці начебто досягли у питаннях податкової реформи.«Ніякого діалогу і тим більше компромісу за його підсумками не було!!! Були дві зустрічі (і я на них була присутня) за участю народних депутатів, представників Мінфіну і особисто прем'єр-міністра, на яких нами і особисто мною були озвучені всі недоліки і прорахунки запропонованої Мінфіном податкової реформи. А щодо начебто компромісного законопроекту, який завтра обіцяють озвучити на Національній раді реформ представники Мінфіну, то, можливо, він і справді інсує, але невідомо з ким цього компромісу було досягнуто»,— заявила народний депутат, член Комітету ВР з питань податкової та митної політики Тетяна Острікова.

Комітет Ради з питань податкової та митної політики наголошує, що подальше зволікання із прийняттям ліберальної податкової реформи може призвести до катастрофічних наслідків. Адже на цю реформу вже чекають мільйони українських підприємців та десятки мільйонів людей, що хочуть отримувати білу зарплату. Провал реформи призведе до соціального вибуху, протестів та подальшого руйнування економіки, яку не врятують кредити від міжнародних фінансових організацій.

Нагадаємо, що ще 26 жовтня у Верховній Раді був зареєстрований законопроект № 3357 «Щодо податкової лібералізації», який підготували народні депутати разом із експертами громадянського суспільства. Проект передбачає, окрім зменшення усіх основних податків (ПДВ з 20% до 15%, ПДФО — з 15/20% до 10%, ЄСВ — з 41% до 20%), ще й кроки по реформуванню фіскальних органів. Зокрема, планується ліквідувати податкову міліцію та запровадити інститут податкових консультантів.

южаніна, податкова реформа

  • Перегляди: 733

Читайте також: