Інформаційні матеріали

  • Прес-служба

Радник міністра фінансів співпрацює з авторами законопроекту № 3357

Радник міністра фінансів співпрацює з авторами законопроекту № 3357
image.tsn.ua


Головна мета зустрічей – виробити спільне з Міністерством фінансів бачення податкової реформи, якої гостро потребують українські підприємці та економіка в цілому.


«Ми втратили можливість провести таку реформу вже в цьому році, — зауважила Ніна Южаніна. — Але я маю надію, що зараз ми все зробимо у діалозі, правильно і вчасно, і не втратимо ще один рік без податкової реформи. Рада, що пан Роберт Конрад долучився до нашої команди і хоче розібратися у суті нашого законопроекту».

За словами народного депутата, необхідно, щоб законопроект, який реформуватиме податкову систему в Україні, був виписаний у вигляді остаточного документу не пізніше початку травня. Тоді буде можливість презентувати його суспільству, обговорити та проголосували у сесійній залі до 1 липня.


В свою чергу, Роберт Конрад зауважив, що завдяки дискусіям з авторським колективом, які проходили протягом останніх двох тижнів, він нарешті зрозумів мотивації авторів законопроекту № 3357 та те, який вплив такий документ може мати на економіку України. На його думку, є дві важливі речі, які мають бути у законі, що регулює податкову систему: «Перша – це чіткі правила і дефініції, які б не дозволяли зайвих тлумачень. Друге – це зменшення, наскільки це можливо, варіантів гри з системою, застосування оптимізаційних схем».

«Моє вивчення законопроекту № 3357 ще не закінчене», — зауважив радник міністра і пообіцяв і надалі брати участь у спільному напрацюванні єдиного законопроекту від народних депутатів та Мінфіну, який зможе одночасно і сприяти розвитку бізнесу, і унеможливить різноманітні схеми ухилення від сплати податків.

южаніна, податкова реформа

  • Перегляди: 930

Читайте також: