Інформаційні матеріали

  • Прес-служба

Уряд фактично відмовився працювати з народними депутатами над податковою реформою

Уряд фактично відмовився працювати з народними депутатами над податковою реформою
putintoday.ru

Однак Міністерство фінансів в ході зустрічі фактично без пояснення причин відмовилось від конструктивної співпраці з народними депутатами та наполягає на власному проекті, текст якого тримає у секреті. Через таку позицію представників Мінфіну, сьогоднішня зустріч не принесла жодних результатів та не наблизила позиції сторін.

Члени профільного парламентського комітету зі своїх джерел дізналися, що жодного документу, який можна було б назвати реформою, Мінфін не має. А те, що готується, являє собою нинішній податковий кодекс, у якому змінено лише рубрикацію, збільшено ставки податків та фактично знищена спрощена система оподаткування для мікро-, малого і середнього бізнесу.

Усі пропозиції від комітету Ради з питань податкової та митної політики працювати над законопроектом разом та перейти від політики знищення бізнесу зависоким податковим тиском до ліберальної податкової системи, яка сприятиме розвитку підприємницької діяльності та детінізації економіки, були відхилені навіть без намагання зрозуміти мету та суть законопроекту № 3357. Більш того, виявилось, що представники Уряду не орієнтуються у основних положеннях законопроекту ліберальної податкової реформи 3357, який був підготовлений групою експертів, підтриманий більше ніж 120 народними депутатами і є комплексним документом.

Комітет Ради з питань податкової та митної політики наголошує, що подальше зволікання із прийняттям ліберальної податкової реформи може призвести до катастрофічних наслідків. Адже на цю реформу вже чекають мільйони українських підприємців та десятки мільйонів людей, що хочуть отримувати білу зарплату. Провал реформи призведе до соціального вибуху, протестів та подальшого руйнування економіки, яку не врятують кредити від міжнародних фінансових організацій. Комітет Ради ще раз закликає членів уряду припинити саботаж та розпочати нарешті спільну конструктивну роботу разом із народними депутатами.

«Законопроект № 3357 потрібно найближчими днями прийняти у першому читанні. Між першим та другим читанням спільно із Міністерством фінансів та представниками громадськості та бізнесу ми можемо його доопрацювати та на початку грудня прийняти його у цілому. Після цього він стане основою для нового бюджету, який цілком реально у разі відсутності супротиву зі сторони Мінфіну прийняти наприкінці грудня, — відзначає голова комітету Ніна Южаніна.Країна вже летить в прірву через те, що бюджет – це просто бухгалтерський механізм зведення кінців з кінцями. Ми – серед лідерів по падінню ВВП. Це наслідок постійного витискання останніх соків з українських підприємців. І цю практику нарешті потрібно припинити».

южаніна, податкова реформа

  • Перегляди: 607

Читайте також: