Інформаційні матеріали

  • Super User

Відбулося обговорення законопроекту #3448

Відбулося обговорення законопроекту #3448

05 квітня 2016 року в Комітеті Верховної Ради України з питань податкової та митної політики (вул. Липська, 3) під головуванням Першого заступника Голови Комітету – Журжія А.В. була проведена зустріч робочої групи щодо розгляду та опрацювання пропозицій до проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей кримінального провадження в податкових відносинах та питань адміністрування податків і зборів» (реєстр. № 3448 від 10.11.2015 р.) (далі – законопроект № 3448) в частині внесення змін до Податкового кодексу України.

В нараді взяли участь представники Державної фіскальної служби України, директор Інституту інформаційних технологій, представник ДП «Національні інформаційні системи», Інспектор Ради Бізнес-омбудсмена, представники бізнесу та громадських організацій.

В ході робочої групи були обговорені положення законопроекту № 3448, зауваження до нього, напрацьовані узгоджені пропозиції та вирішено у разі підтримання законопроекту за основу в першому читанні до другого читання ініціювати наступні пропозиції.

1. Додати положення про договір про визнання електронних документів, для укладення якого платнику податків буде достатньо направити повідомлення органу ДФС про приєднання до його умов, які будуть розміщені на сайті ДФС;
2. Заборонити органам ДФС в односторонньому порядку розривати вказаний договір;
3. Уточнити, що органи ДФС повинні направляти всі документи в електронному вигляді – в кабінет платника податків та на його електронну пошту (якщо платник податків подає звітність в електронній формі).

Доказом отримання платником податків документів буде факт відкриття повідомлення в кабінеті платника податків (ДФС це стає відомо в автоматизованому порядку) та/або відправлення їм повідомлення в ДФС про отримання листа. У разі якщо протягом 30 днів платник податків не відкриє повідомлення в кабінеті платника податків або електронною поштою не відправить повідомлення про отримання листа із ДФС, то вважатиметься, що документи отримані платником податків (аналогія п. 58.3. ст. 58 ПК України).

У разі наявності пропозицій до законопроекту, просимо направляти їх на електронну адресу Zhurzhii.Andrii@rada.gov.ua.

Нагадаємо, що метою законопроекту є по-перше, підвищення ефективності адміністрування податків і зборів, по-друге, недопущення кримінального переслідування підприємців за ст. 212, 212–1 Кримінального кодексу України у разі виявлення факту неузгодження грошових зобов'язань в адміністративному/судовому порядку, визнання їх протиправним/скасування або сплати протягом встановленого строку.

  • Перегляди: 891

Читайте також: