Інформаційні матеріали

  • Прес-служба

Відбулося перше організаційне засідання Громадської ради при Комітеті

Відбулося перше організаційне засідання Громадської ради при Комітеті

Цей консультативно-дорадчий орган створено з метою проведення податково-митної реформи солідарними зусиллями органів державної влади та суспільства.

Персональний склад Громадської ради був затверджений на засіданні Комітету 21 вересня 2016 року. До Ради увійшло 97 осіб, а також з органом виявили бажання співпрацювати фахівці Університету Державної фіскальної служби України, Науково-дослідного Інституту економічного розвитку, Університету митної справи та фінансів.

«У нас дуже багато вже було спільної роботи з більшістю з вас, адже в минулому році ми напрацьовували зміни щодо податкової лібералізації, і пакет законопроектів з деофшоризації. В такому позитивному руслі маємо рухатися і далі», — звернулася до учасників засідання Ніна Южаніна.

За її словами, попереду складна робота, адже усього на розгляді Комітету знаходиться  532 законопроекти, з них 21 урядових, за якими Комітет визначено як головними. Також до предметів відання Комітету належать питання законодавчого регулювання ринку спирту, алкоголю і тютюну, оподаткування та діяльності державних лотерей і грального бізнесу, бухгалтерський облік та звітність, аудиторська діяльність, правове забезпечення використання реєстраторів розрахункових операцій, питання судового збору та державного мита.

«Підходи до роботи мають бути нові, неординарні, ми маємо організовувати мозкові штурми. Мені дуже хочеться взаємодіяти з вами плідно і тісно. Ви моя опора була і є. Тому сподіваюся, ми завжди будемо знаходити порозуміння», — окреслила перспективи співпраці Ніна Южаніна.

Більшістю голосів головою Громадської ради обрано Мар’яна Заблоцького —економіста, голову ГО «Українське товариство економічних свобод».

  • Перегляди: 649

Читайте також: